Державний навчальний заклад "Охтирський центр професійно - технічної освіти"

Головна | Реєстрація | Вхід
Четвер, 25.04.2024, 16:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Події в закладі [65]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника

ДНЗ «Охтирський центр ПТО»

 

  1. Професія — 5123 “Офіціант”

  2. Кваліфікація — 3 розряд

  3. Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати:

  • асортимент, рецептури, технологію виготовлення страв і напоїв;

  • кулінарну характеристику страв і напоїв; правила і технічні прийоми обслуговування споживачів;

  • форми складання серветок;

  • правила оформлення столу квітами;

  • види меню, порядок запису страв і напоїв в меню;

  • правила і порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури;

  • відповідність асортименту вино-горілчаних виробів характеру страв;

  • порядок оформлення рахунків та форми розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками;

  • види і призначення посуду, приборів, столової білизни, способи їх зберігання;

  • правила експлуатації відповідних видів торгівельно-технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі;

  • правила роботи  закладів ресторанного господарства;

  • санітарні правила для  закладів ресторанного господарства;

  • правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами;

  • основи психології;

  • принципи професійної етики;

  • іноземну мову в межах розмовного мінімуму;

  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

  • економічні досягнення необхідні для успішного виконання професійних завдань і обов’язків;

Повинен уміти:

  • готувати зал до обслуговування споживачів, отримувати посуд, прибори, столову білизну;

  • полірувати посуд, прибори;

  • складати серветки різними способами;

  • здійснювати попередню сервіровку столів;

  • приймати замовлення від споживачів;

  • отримувати страви в роздавальні та в буфеті;

  • подавати страви і напої;

  • обслуговувати неофіційні банкети;

  • оформляти рахунки і розраховуватися по них із споживачами;

  • прибирати використаний посуд та прибори;

  • замінювати столову білизну.

 

  1. Загальнопрофесійні вимоги

  2. Повинен:

  1. раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місцйі;

  2. дотримуватись норм технологічного процесу;

  3. не допускати браку в роботі;

  4. знати й виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишноього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

  5. використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені, тощо);

  6. знати інформаційні технології;

  7. знати правові питання галузі.

  1. Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти:

- повна або базова загальна середня освіта. Без вимог до стажу роботи.

  1. Сфера професійного використання випускника: торгівля та заклади ресторанного господарства. Загальні роботи з обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства.

  2. Специфічні вимоги

7.1 Вік: після закінчення терміну навчання – не менше 18 років.

7.2 Стать: жіноча, чоловіча.

7.3 Медичні обмеження. 

 

 

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника

ДНЗ «Охтирський центр ПТО»

 

Код : 5123

Професія: „Бармен”

Рівень кваліфікаціі: 4 розряд

  1. Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати: асортимент, рецептури, технологію виготовлення, правила оформлення і відпуску обмеженого асортименту алкогольних, слабоалкогольних коктейлів, змішаних напоїв, закусок, страв і кондитерських виробів; температурні режими подавання коктейлів, напоїв, закусок, страв; умови і терміни зберігання кулінарної продукції та покупних товарів; основи національного та безпечного харчування; правила етикету і техніку обслуговування споживачів за барною стійкою та в залі; правила роботи підприємств ресторанного господарства; правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями; правила роздрібної торгівлі тютюновими виробами; форми розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; порядок оформлення рахунків і розрахунку по них із споживачами; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила експлуатації відео- та аудіотехніки; іноземну мову міжнародного спілкування в межах розмовного мінімуму; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни; основи галузевої економіки і підприємництва, правових знань.

Повинен уміти: обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви. Готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і горячих страв, закусок. Складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари. Відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками. Забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання. Оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані. Експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру. Контролювати додержання споживачами культури поведінки. Вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти. Підраховувати та здавати гроші.

2. Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

а)  раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

б)  дотримовуватись норм технологічного процесу;

в)  не допускати браку в роботі;

г) проходити медичне обстеження;

д) знати й виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

е) використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);

є)  знати основи  інформаційних технологій.

3. Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти

Повна  загальна середня освіта (по закінченні навчання) без вимог до стажу роботи.

4. Сфера професійного використання випускника

Ресторанне господарства.

Загальні роботи з обслуговування споживачів у підприємствах ресторанного господарства.

Виготовлення напоїв та змішаних напоїв.

5. Специфічні вимоги:

Вік: по закінченні терміну навчання -  не менше 18 років.

Стать: чоловіча, жіноча.

Медичні обмеження.

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Годинник

Copyright MyCorp © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz