Державний навчальний заклад "Охтирський центр професійно - технічної освіти"

Головна | Реєстрація | Вхід
Понеділок, 29.04.2024, 15:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Події в закладі [65]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 7 » Екскурсія до Почаїва
09:07
Екскурсія до Почаїва

           Незабутні враження завжди залишає людям місто Почаїв, розташоване   у північній частині Тернопільської області, на одній із височин Кременецьких гір, та відоме через Почаївську Лавру. Із сивої давнини й по сьогодні Почаївський монастир є одним із семи чудес України, місце, яке щорічно відвідують тисячі  прочан.

         А відтепер приємні спогади про Почаївську Лавру залишаться в пам’яті працівників державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти», які у переддень Дня працівників освіти вирушили на екскурсію до цієї величної святині, другої  після Києво-Печерської лаври.

            Наша екскурсія почалася з відвідування Свято-Успенської Почаївської Лаври - одного з найбільших монастирів православного світу. За легендою, Лавра була заснована в 1527 р. Це величний архiтектурний ансамбль, що складається з 16 церков, резиденцiї архиєпископа, дзвiницi, келiй. Усi будiвлi iдеально поєднуються з мальовничим ландшафтом, скелястим схилом гори та терасами.

Тут ми  доторкнулися до чудотворної ікони Почаївської Божої Матері, до каменя зі слідом Стопи Божої Матері, набрали з джерела цілющої води та відвідали печеру, де зберігаються мощі преподобного Іова.

      Потім ми  вирушили в Почаївський Свято-Духівський монастир-скит, розташований на одній з Почаївських гір, поблизу Лаври. На нас знову чекала захоплююча розповідь екскурсовода про історію створення монастиря, його розвиток, занепад та відродження.  Як відомо, монастир-скит відвідують безліч паломників з різних куточків нашої землі, які сподіваються на зцілення. Тут знаходяться Чудотворні ікони, мощі Преподобного Мефодія, хрест Микити Стовпника і колодязь, з якого можна набрати святої води.

         І насамкінець нашої подорожі ми дісталися до джерела святої Анни, де  знаходиться чудотворна Ікона св. Анни. Температура в джерелі завжди тримається  - 6 градусів, а вода в басейні не лише кришталево чиста, але й немовби світиться. Ця вода - незвичайна. Вона не замерзає навіть у найлютіші морози. І влітку, і взимку однакової температури. Цю воду брали на хімічний аналіз і виявили в ній високий вміст срібла. Затамувавши подих, і ми занурилися в джерело та отримали задоволення, нову силу та енергію. А ще, говорять, що особливо джерело Св. Анна допомагає тим, хто молиться про народження дитини.

           Непомітно сплинув час, відведений для екскурсії. Прощаємося з Почаївською землею, а поглядом кидаємо на гору, де неперевершеною величчю постає Почаївська Лавра, і розуміємо, що повертатися душею в це святе місце  ми будемо завжди…

           Висловлюємо щиру подяку організаторам нашої незабутньої, змістовної екскурсії туристичній фірмі «Адоніс» в особі Кучеренко Валентини Михайлівни та нашого екскурсовода  Міщенко Людмили Володимирівни.

Переглядів: 497 | Додав: xajlel7a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Годинник

Copyright MyCorp © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz