Державний навчальний заклад "Охтирський центр професійно - технічної освіти"

Головна | Реєстрація | Вхід
Неділя, 05.05.2024, 14:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Події в закладі [65]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 12 » Євромайдан. Чорновий монтаж
14:25
Євромайдан. Чорновий монтаж

11 грудня 2014 року в рамках Тижня права Охтирській Центральній міській бібліотеці та районній центральній бібліотеці презентували перегляд документальних фільмів  «Євромайдан. Чорновий монтаж»  з програми 11-го мандрівного фестивалю документального кіно про права  людини "Docudays UA", "Амосов - сторіччя"  

Учням ДНЗ "Охтирський центр ПТО" груп 1-3, 2-1, 2-7 було запропоновано перегляд документальних фільмів.

Уперше фестиваль під назвою «Дні кіно про права людини» відбувся 2003 року. Тоді програма включала документальні та ігрові фільми. Більшість із них були українськими прем'єрами. Організатори від початку вирішили, що покази відбуватимуться не лише в столиці, а й у регіонах України. Другий фестиваль відбувся 2005-го й мав додаткову назву «Український контекст». Цього разу програма складалася здебільшого з неігрових фільмів. Після показів у Будинку кіно в Києві фестиваль вирушив у подорож областями України. Так виник Мандрівний фестиваль «Дні кіно про права людини».

Молодіжній аудиторії працівники Центральної бібліотеки та районної бібліотеки повідали історію мандрівного фестивалю документального кіно та продемонстрували один з фільмів, відзнятий в період революції Гідності. Революційний кіноальманах "Євромайдан. Чорновий монтаж" є збіркою короткометражок, знятих молодими українськими режисерами, що були безпосередніми свідками майданівських подій. Прем'єра цього фільму відбулася на Міжнародному фестивалі "Docudays UA", відтоді картина подорожує кінофестивалями Світу. "Ми готували одинадцятий Docudays UA і зрозуміли, що у нас немає фільму для відкриття фестивалю. Нам хотілося говорити про те, що зараз відбувається в нашій країні, з нашими людьми. І тоді виникла ідея зібрати фільм до відкриття з матеріалів тих режисерів, що знімали на Майдані. Ніхто з тих, до кого ми звернулися, нам не відмовив, навпаки - віддали найкраще зі своїх зйомок! Всі розуміли, наскільки важливо зробити фільм, розповісти про те, що коїлось взимку на Майдані. Оскільки фестиваль щороку проходить в останній тиждень березня, у нас було дуже мало часу. Ми ледь встигали підготувати філь технічно. Але назва фільму "Євромайдан. Чорновий монтаж" радше символічна. Вся країна знаходиться у стані чорнового монтажу, тому що намагається проводити реформи під час війни", - розповіла Cultprostir продюсер фільму Дар'я Аверченко.

Революція, як вибух пробудженої гідності, як ейфорія свободи, як біль усвідомлення ціни, як народження новітньої історії України у кожному кадрі документального кіно.  

Учні переглянули фільм  - презер найвідомішого міжнародного кінофестивалю документального кіно "Амосов - Сторіччя" режисера Сергія Лисенка. Фільм про лікаоя, інженера, кібернетика, письменника, громадського діяча, вченого, мислителя - багатогранна та складан людина. Яка внутрішня пружина діяла в цій дивовижній людині?

Після перегляду фільмів відбулось жваве обговорення. Учні Центру професійної освіти висловили свої думки щодо подій, висвітлених на екрані. Непросте кіно - непрості враження, але лейтмотивом обговорення стало те, що фільм продемонстрував людей, які об'єднавшись, здобули перемогу. 

 

 

 

Переглядів: 388 | Додав: xajlel7a | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Годинник

Copyright MyCorp © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz