Державний навчальний заклад "Охтирський центр професійно - технічної освіти"

Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 03.05.2024, 09:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Події в закладі [65]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 1 » Виступ Коритник Є.П.
21:58
Виступ Коритник Є.П.

 

У п’ятницю, 29 січня, відбулася Всеукраїнська нарада щодо субвенції на підготовку робітничих кадрів і щодо рівня управління ПТО.

Коритник Є.П., директор державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти», м. Охтирка, Сумська область. 4 роки очолюю колектив, який налічує: 569 учнів та 150 чоловік працівників, з  яких 73 - педагогічні працівники.

До складу Центру, юридична особа якого у м. Охтирка, входять відокремлений навчальний підрозділ у м. Тростянець та філія смт Велика Писарівка.

Тож, ми є таким навчальним закладом, який має в собі підрозділи , що знаходяться на територіях трьох різних районів –  м. Охтирки, Тростянецького району, Великописарівського району.

За роки існування закладу створена потужна навчально-матеріальна база та творчий колектив з підготовки кваліфікованих робітників.

Станом на 1 січня 2016 року заклад залишився без фінансування, а значить  без засобів на існування.

Децентралізація має об’єднувати, а не руйнувати, не вносити хаос, невизначеність  у навчально-виробничий процес.

Заклади, які навчали робітничим кадрам, об’єдналися у 1940 році в єдину систему.  А сьогодні, через 75 років, система ПТО руйнується через передчасне прийняття статті 27-ї ЗУ «Про Бюджет України на 2016 рік».

Робітничі кадри готуються не тільки для певного регіону, а для всієї України.

І якщо держава вважає, що ПТО повинна бути на регіональному рівні, то вона не повинна бути розгалуженою, розпорошеною, як сьогодні: одна частина закладів фінансується із обласних бюджетів, а інша – із міських.

Це повинна бути єдина система фінансування закладів ПТО.

Біда не в тому, що нас «кинули» на місця, а біда в тому, що держава нас «не передала», а залишила сам-на-сам без кошторису доходів і видатків, заробітної плати, учнів – без стипендій, харчування…

Як приклад, наш навчальний заклад, крім надання освітніх послуг з підготовки робітничих кадрів, виконує соціальні функції: 25 учнів (4,6 %), які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування ( м. Охтирка – 13; відокремлений навчальний підрозділ м. Тростянець – 6; філія смт Велика Писарівка – 6), 10 учнів (1.8%) – особи з інвалідністю, 8 учнів (1.4%) - особи, які постраждали від Чорнобильської катастрофи), 33 (6%) - діти з малозабезпечених сімей), 160 учнів (28%) - діти з неповних сімей, і потребують значних витрат на їх утримання.

         У Сумській області – більше  50 % дітей  такої категорії.          

У мене, як керівника, виникає питання:

«А де кошти з державного бюджету на освітню субвенцію для підготовки робітничих кадрів? Куди вони поділися?».

         Адже у закладах ПТО здобуття професійної освіти відбувається з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти. У нашому закладі із 569 учнів таких – 418.

         Тож чому для учнів загальноосвітніх навчальних закладів держава виділяє кошти шляхом освітньої субвенції, а учням ПТНЗ – ні ? Як це можна пояснити.

Шановні присутні! Просимо Вас якнайшвидше віднайти можливість забезпечення видатками закладів ПТО з державного бюджету, які знаходяться у містах обласного значення.

 Від виважених рішень, прийнятих Вами, депутатами Верховної Ради, міністрами залежить доля не тільки навчального закладу, а й кожного працівника, учня, країни. Адже  Вам довірили долю нашої держави, творити, приймати закони України, захищати інтереси та конституційні права не лише високопосадовців, а й простих громадян на всіх  рівнях влади.

Шановні присутні! Думайте сьогодні про майбутнє України, бо завтра буде уже запізно!

 

       

 

Категорія: Події в закладі | Переглядів: 461 | Додав: xajlel7a | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Годинник

Copyright MyCorp © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz