У відокремленому навчальному підрозділі м. Тростянець ДНЗ «Охтирський центр ПТО» проходив тиждень з професії «Кухар», під час якого учні групи № 1, ІІІ курс (майстер виробничого навчання Гребіник Л.Л.) змагалися у конкурсах фахової майстерності.
Конкурс проведено з метою розвитку професійної майстерності, творчої активності учнів, взаємозбагачення новими ідеями, творчим досвідом та інноваційними технологіями в виробничій галузі.
У фаховій майстерності серед кухарів взяли участь учні: Могилевська Марина, Банька Анна, Павлюченко Світлана, Симоненко Марія, Плахотнік Сергій. Учасники змагалися в конкурсах: «Моя професія найкраща», в теоретичному турі, в проведенні майстер-класу «Складна нарізка овочів» в практичних турах «Подорож по зарубіжній кухні», імпровізація салату «Оселедець під шубою». Кожен конкурс відзначався своєю оригінальністю. Під час « подорожі» по зарубіжній кухні учні представляли страву, основним інгредієнтом якої була квасоля. До уваги журі була представлена грузинська кухня страва «Лабіо», татарська кухня «Азу», болгарська кухня «Боб-чорба», єврейська кухня «Цимес», корейська кухня «Квасоля по корейські». Кожен учасник показав креативний підхід до оформлення та подачі класичного салату «Оселедець під шубою». Банька А. представила салат у вигляді рулету, Павлюченко С. сформувала страву за допомогою кондитерського кільця, Могилевська М. подала салат у стакані, Симоненко М. оформила страву у вигляді рибки.
Журі конкурсу відзначило кожного учасника у відповідних номінаціях. Переможцем конкурсу визначена Банька А., яка набрала найбільшу кількість балів.
|